Twitch Stream start fra ingenting 2020

Hvordan starter jeg Twitch stream i 2020?

Det er blevet populært at være Twitch streamer, at tage internettet med på sin rejse. Om man spiller computer spil, designer grafiske elementer, eller oplever verdenen. Det er lige så fedt for unge, at følge med fra den anden side af skærmen. Det kan være underholdende, lærerigt, og måske give nye kendskaber.

Desværre er der ikke særlig mange, som udtænker en plan, før de starter en livestream. Det kan resultere i frustrationer og at man ud-brænder sig selv, fordi man har for høje forventninger. Man starter nemlig på 0, uden følgere eller opmærksomhed.

Twitch er måske den sværeste platform at bygge et brand på, da man ikke får nogen former for eksponering, hvis man ikke selv skaber den. Hvis du ikke selv markedsføre ding kanal, så er der ingen der ved at du livestreamer, så dine chancer for at blive opdaget er meget små.

Find på et godt navn til din Twitch stream

Det første skridt i enhver form for brand, er at finde på et godt navn. Her er det vigtigt at du tænker dig godt om, så du finder et navn, som du kan bruge i flere sammenhænge. Man har ofte set nogen lave et spil-specifikt navn, som går væk fra det spil. Det kan for eksempel være “FifaKongen1337”, som nu spiller Call of Duty.

Inden du giver op på forhånd, så husk at alle brands starter som et simpelt navn. Værdien i navnet kommer fra dig, hvordan du bruger det, og hvad folk forbinder med det. Det gælder alle brands, uanset om det er Fjallefar, Fortnite, Netto, eller Nike.

Reserver navnet på Twitch og sociale medier

Når du har fundet navnet, så tjek om det er ledigt inden du registrere det. Her anbefaler jeg, at du som minimum tjekker Twitch, YouTube, Facebook og Instagram. Den nemmeste måde at tjekke det på, er ved at gå ind på hvert link, og se om der er en bruger.

  • twitch.com/__navn__
  • facebook.com/__navn__
  • instagram.com/__navn__
  • youtube.com/c/__navn__

Hvis navnet er optaget på nogen af platformene, så afgøre om du vil ændre navnet på den platform, eller selve navnet generelt. For eksempel var facebook.com/skaber optaget, så jeg ændrede hele navnet til “Skaber Danmark”, da det stadig passer til domænet. Apropos, hvis du ikke allerede følger siden på facebook, så synes godt om siden her!

Lav et skema og gå live på faste tidspunkter

Nye livestreamere har en tendens med at gå live så ofte og længe som muligt. De opnår mange live timer, men oplever ofte minimal vækst. Hvis du streamer på forskellige tidspunkter hver dag, så er der en stor risiko for, at de samme mennesker ikke har tiden til at se med.

Hvis en person har tiden til at se din Twitch stream fra 16 til 19 om tirsdagen, men du streamer forskellige tidspunkter hver tirsdag. Så kan denne person kun se med på de streams, som falder indenfor denne tidsperiode. Det er derfor vigtigt at overveje hvilke tidspunkter du går live på, så du kan ramme de samme mennesker mest muligt.

Skab opmærksomhed om dig selv udenfor dine Twitch streams

Twitch er en svær platform at komme op på, hvis man kun er på deres platform. Twitch køre alene på hvor mange aktive seere du har, så du har minimale muligheder for at blive fundet uden seere. Specielt hvis du streamer mellem 14:00 og 21:30, hvor der typisk er mest aktivitet på platformen i danmark.

Her er det vigtigt at bruge de platform, som du reserverede tidligere. De kan være med til at få dit indhold ud iblandt mennesker, som kan blive potentielle seere af dine Twitch streams. Her er YouTube og Instagram specielt gode medier, hvis du bruger dem rigtigt. Instagram giver dig muligheden for at ramme målrettede søgninger med hashtags, og youtube kan du optimere, som beskrevet i tidligere artikel.

Undgå at kig for meget på dit aktive seertal

I starten bør du øve dig på at holde en stream aktiv, ved enten at snakke med dig selv eller vise noget på skærmen. Hvis en person kommer ind til en inaktiv eller stille Twitch stream, er der større chance for, at de hoppe videre. Der vil dog altid være nogen, som forsøger at skrive i chatten, for at få gang i dig og din livestream.

Man kan hurtigt blive frustreret eller nedsat, hvis man kigger for meget på seertallet og ikke oplever vækst. Du kan klikke på seertallet og skjule den, så du ikke ved hvor mange der kigger med. På den måde er du tvunget til at forholde dig til aktiviteten i chatten, og ikke hvor mange der ser med uden at skrive. Jo bedre du er til at holde gang i din Twitch stream, jo nemmere kan det være at fange folks opmærksomhed, når de kommer ind forbi kanalen.

Lav interessante alerts til nye følgere

Vi mennesker elsker at få opmærksomhed, specielt hvis det er et sted hvor andre kan se vores gode gerninger. Hvis du laver en interessant follower-alert, så kan du åbne op for band-wagon effekten. Det vil sige at flere folk følger for at få deres navn på skærmen eller bare for at opleve alerten igen.

Bare pas på ikke at bruge noget materiale, som overtræder ophavsretsloven. Det ville være træls at få sin kanal lukket, før man overhovedet har haft chancen for at komme igang med sin Twitch stream. Her skal du også passe på med at misforstå “Fair Use” klausulen, som ikke dækker over kommercielt brug (at man tjener penge på brugen af).

Brug folks navn når du svare dem i chatten

Når du har flere chattere, så kan det være en fordel af nævne navnet på personen, som du svare. På den måde ved folk at det var direkte til dem, eller noget de skulle være opmærksom på. Her skal du dog passe på ikke at blive den irriterende sælger, som heletiden nævner folks navn, fordi man tror det får dem til at føle at du er interesseret.

Hvis der er få mennesker i chatten, så alle kan følge med i hvad der bliver skrevet, så er det som regel ikke nødvendigt at nævne navne. Hvis du giver et generelt svar, så kan det give god mening at gentage spørgsmålet eller sætningen, så ved chatteren også at du svare på deres besked. Hvis du ser andre Twitch streams, så ved du hvordan du fortrækker streameren svare dig.

MrBetaSkull

Blev introduceret for YouTube i 6 klasses EDB timer, hvor efter jeg brugte meget tid på at være fascineret over videoer på internettet. Senere opdagede jeg JustinTV, som idag er Twitch. Synes udviklingen er spændende!
Indholdsfortegnelse

Læs videre her

Eller læs og skriv kommentare under

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *