Twitch Affiliate hvad er fordelene ved affiliate status

Twitch Affiliate – Hvad er fordelene?

Twitch Affiliate giver adgang til en lang række fordele, som abonnenter og chat emotes.

Hvis du er en ny livestreamer ved Twitch, så er der en god chance for at du ved hvad Twitch Affiliate er. Efter hver livestream modtager du en email med dagens statistikker og hvor tæt du nu er på at blive Affiliate. Problemet med dette er at mange bliver fikseret på at opnå denne status, frem for at fokusere på indholdet og kvaliteten af sin livestream.

Problemet her er at Twitch skubber dig imod at skal opnå Twitch Affiliate, hvilket kan fjerne dit fokus fra at producere gode livestreams. Hvis kvaliteten er dårlig eller faldende, så risikere du at miste dine seere og følgere. Det kan ende ud i frustrationer, som du enten har set dig blind på, eller demotivere dig fra at streame igen.

Hvad er Twitch Affiliate?

Hvis du ikke allerede ved hvad Twitch Affiliate er, så er det en kontrakt med Twitch. Det giver dig for eksempel muligheden for at kan have abonnenter, modtage bits, lave chat emotes og vise reklamer. Forskellen mellem Affiliate og Partner er stort set kun hvor meget Twitch tager i gebyr.

Twitch abonnement

Hvad kræver det at blive Twitch Affiliate?

Efter hver livestream modtager du en rapport, hvor du kan se hvordan din session er gået. Derunder kan du se den næste bedrift, som for begyndere vil være Affiliate status. Hvis du ikke modtager den email, eller ikke er begyndt at livestreame endnu, så får du kravene her.

 • Du skal være 18 år gammel.
 • Du skal have 50 følgere.
 • Du skal livestreame minimum 500 minutter, og
 • Du skal livestreame 7 unikke dage, og
 • Du skal have gennemsnitligt 3 seere per livestream, og
 • Det skal alt sammen være inden for de seneste 30 dage.

Du skal selvfølgelig være opmærksom at tidrummet er fra idag og 30 dage bag ud. Det er altså inden for en 30 dages tidsperiode, og ikke på en måneds basis. Du kan finde kravene på deres side omkring Affiliate, i tilfældet at de ændre sig fra udgivelsen af denne artikel: Twitchs affiliate-program.

Twitch Bits

Hvilke fordele giver Twitch Affiliate?

Når du har opnået en størrelse, som giver dig adgang til Affiliate status, så for du en række fordele. Her får du en række fordele, hvad de gør, og hvad du skal være opmærksom på.

 • Abonnenter (“Subscribers” eller “Subs”)

Du får adgang til at have abonnenter, som er månedligt betalende brugere, som til gengæld får adgang til fordele, som for eksempel dine chat emotes.

 • Bits

Bits er Twitch indbyggede valuta, ligesom når man køber juveler i et spil. Som bruger kan man købe bits for rigtige penge, som så bliver pålagt ens konto. Disse bits kan man bruge til at “cheer” dem på en kanal, hvor modtageren så får $0.01 indbetalt på deres konto.

“Bits” er valutaen og “Cheer” er det man gør. Du kan læse mere om og købe bits her: Send cheers med bits for at fejre og vise din støtte!

 • Chat emotes

Affiliates får adgang til at have chat emotes, som kan bruges over hele Twitch, hvis man abonnere på en kanal. Hvor mange emotes man kan have på sin kanal er afgjort af “Sub points” (Mere om senere). Til start har man muligheden for at lave 3 emotes, 1 til hvert niveau abonnement.

 • Subscriber-only chat

Du får adgang til at kan privatisere chatten, så kun dine abonnenter kan skrive i chatten.

 • Reklamer

Når en person åbner din livestream, er der typisk en reklame. Her er der en 50/50 chance for at reklamen betaler dig. Du får også adgang til selv at køre reklamer via dit kontrolpanel. Affiliates har en gennemsnitlig CPM (Betaling per 1000 sete reklamer) på $3,50 (cirka 22 kroner).

Du kan køre en reklame hvert 15 minut, som fjerner intro-reklamer på din kanal i en tidsperiode. Dertil kan du vælge om abonnenter skal se reklamer på dine kanal. Folk med Twitch Turbo vil heller ikke se reklamer, men her får du kompensation fra Twitch.

Hvad indebære affiliate kontrakten?

Når du opnår en invitation til at blive affiliate, så er det op til dig selv om du vil skrive kontrakt med Twitch. Hvis du vælger at udfylde kontrakten, så er der et par ting du skal være opmærksom på. Du bør altid læse konktrakten igennem, hvis du overvejer at underskrive kontrakten.

Affiliates har en 24-timers eksklusivitets klausul. Det vil sige at når du livestreamer, må indholdet ikke bruges på andre platforme de første 24 timer efter du stopper din livestream.

Affiliates har en standard indtægtsfordeling med Twitch på 50% af abonnenter. Dertil skal du, som affiliate, betale for transaktionegebyret, som udgøre 5% gennem XSOLLA. Du burde altså modtage 45%, hvis du har udfyldt din kontrakt og deri skatteforhold korrekt.

Affiliates modtager 0,01 USD per bit du modtager direkte, og 0,008 USD per bit du modtager igennem en Twitch udvidelse.

Affiliates kan gøre krav på udbetaling når beløbet udgøre minimum 100 USD (Cirka 630 kroner). Udbetalingen sker 15 dage efter opgørelsen, som sker den sidste hverdag i måneden. Hvis du har krav på udbetaling i Januar, så bliver pengene udbetalt omkring den 15 februar.

Du vil som udgangspunkt beholde din affiliate status indtil du lukker din kanal, men Twitch kan vælge at fjerne din affiliate status hvis du er inaktiv i de seneste 12 måneder og har modtaget mindre end 100 USD i den periode. Derudover bør du også altid være opmærksom på retningslinjerne for fællesskabet. Hvis du bryder dem så risikere du at miste din kanal og potentielt fremtidige adgang til platformen.

Hvordan opgøres Twitch indtægter overfor skat?

Da du udfyldte kontrakten med Twitch Affiliate, gennemgik du også nogle skattemæssige papir (W-8 eller 8233). Hvis du udfyldte kontrakten korrekt og oplyste at du er Non-US Resident (bosat udenfor USA), så tilbageholder Twitch ikke nogen skatter for dig, da de ikke oplyser skat i Danmark. Det er din egen opgave at holde styr på dine indtægter, så du kan oplyse dem til skat.

Den nemmeste måde er at opgøre alle udbetalinger på måneds basis. Opret et Excel ark og indsæt de 12 måneder. I slutningen af hver måned opgøre du månedens forskellige indtægter, både udbetalinger fra Twitch selv, men også andre former for indtægter.

Disse indtægter skal du oplyse på din forskudsopgørelse i rubrik 15 (rubrik 210 på forskudsopgørelsen) eller i rubrik 20 (rubrik 250 på forskudsopgørelsen). Den egentlige forskel mellem de 2 rubrikker er hvor vidt du har en økonomisk risiko i forhold til forpligtelser. Det kan for eksempel være en kontrakt med en sponsor, som giver dig bestemte forpligtelser, som kan have en økonomisk risiko hvis du ikke udføre aftalen.

MrBetaSkull

Blev introduceret for YouTube i 6 klasses EDB timer, hvor efter jeg brugte meget tid på at være fascineret over videoer på internettet. Senere opdagede jeg JustinTV, som idag er Twitch. Synes udviklingen er spændende!
Indholdsfortegnelse

Læs videre her

Eller læs og skriv kommentare under

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *