Among Us Shhh

Among Us, Tæsk dine seere foran internettet

Among Us er et multiplayer overlevelses-spil hvor man er inddelt som Crew og Imposter. Crew’s rolle er at samarbejde om at løse problemer og undgå at blive dræbt af Imposters. Imposters rolle er derimod at dræbe Crew uden at blive opdaget eller stemt ud.

Efter den her artikel er du klædt på til snart at kan tæske din YouTuber eller Streamer. Du skal lige lære at tale din egen sag først, den kan jeg ikke klare for dig. Hvad jeg kan gøre for dig, er at lærer dig spillet bedre at kende.

Du kan købe spillet på Steam for cirka 30 kroner her: Among Us på Steam — Du kan også spille det gratis på Android eller iOS enheder, så der er ingen undskyldninger for ikke at kan være med! Hvis du vil prøve beta-udgiverne, så kan du slå over her: Steam -> højreklik spillet -> properties -> betas, skift til public beta

Sådan spiller du Crew i Among Us

Hvis du spiller Crew er din opgave, sammen med de andre Crew, at løse opgaverne rundt på banen. Der er 3 forskellige opgave typer at løse: Fælles (“Common”), Lange (“Long”) og Korte (“Short”). Alle Crew har de samme fælles opgaver, samme steder på banen.

Crew kan vinde på 2 måder, enten ved at alle Crew klare alle deres opgaver, eller ved at stemme alle Imposters ud. Det er derfor vigtigt at man holder øje med spillerne omkring en, så man kan finde frem til hvem der kunne have dræbt de døde Crew. Det er også vigtigt at man laver sine opgaver når man er død.

Sådan spiller du Imposter i Among Us

Imposters har ingen opgaver at løse, men de har adgang til at se en række falske opgaver, som en slags guide til hvor man kan løbe hen. Din opgave som imposter er nemlig at eliminere (dræbe) alle der ikke er imposter. For at give dig en chance, så har du adgang til at skakte (“Vents”), hvor du kan bevæge dig mellem forbundne rum hurtigere end Crew kan.

Du har også adgang til et Sabotage panel, hvor du kan sende Crew på en tidsbaseret opgave, miste info eller lukke dørene omkring dem. Her får du en liste over saboteringer du kan lave, og hvad betydning det her for Crew.

Among Us Sabotage The Skeld
  • Reactor laver et “Reactor meltdown”, som kræver 2 Crew løber ind og scanner deres hænder 2 forskellige steder på sammen tid. Det kræver minimum 2 Crew at udføre denne sabotering og lokker oftest flere spillere i den retning.
  • Oxygen (“O2”) begynder at tømme banen for luft, hvor Crew skal hen til 2 forskellige lokationer på banen for at genaktivere beholderne. Denne sabotering kan udføres af 1 Crew, hvis de er hurtige nok til at nå begge steder.
  • Communications fjerner alle Crew’s lister over hvilke opgaver de har på banen. De kan stadig løbe rundt og finde dem, men de kan ikke se dem på kortet og har heller ikke adgang til overvågning i mellemtiden.
  • Elektronik/Lys fjerner en del af Crew’s synsfelt, og gør det sværer for dem at se andre spillere omkring dem. Det gør det svært for Crew at følges ad hvis de ikke bevæger sig langsommere end normalt.
  • Dørene kan blive lukket på Skeld og Polus, men de fungere ikke helt på samme måde i de 2 baner. I Skeld lukker de i cirka 7 sekunder og så åbner de igen. På Polus lukkerdørene og så skal man låse døren op som en slags side-opgave på turen. Det er dem med krydset over.
Among Us Common Tasks

En anden ting du skal være opmærksom på som Imposter er fælles opgaver (“Common Tasks”). Når du spiller Imposter bliver du udrustet med en liste af falske opgaver, da du ikke kan lave opgaver som Imposter. Når du står ude i lobbien, så læg mærke til hvor mange Common Tasks’ der er, så du ved hvor mange du skal holde øje med. På listen er X opgaver fra toppen, alt efter bane indstillingerne, opgaverne som alle har.

Alle genvejs-tasterne du kan bruge i Among Us

Hvis du spiller på en computer, eller tablet med keyboard, så kan du gennem indstillingerne bruge “Keyboard + Mouse”. Så får du adgang til en række taster på tasteturet, som gør spillet nemmere for dig end hvis du kun bruger musen.

W, A, S, DBevæge sig op, venstre, ned, højre
TABÅbne og lukke kortet
QDræbe som imposter
E / MellemrumCrew: Åbne opgave/menu
Imposter: Åbne sabotage/menu
RRapporter et lig i nærheden
EscapeLukker åbne menuer

Banerne i Among Us

Banerne i størrelsesforhold fra mindste til højeste er Mira HQ, The Skeld, Polus. Hvor Mira er nemmere for Crew og Polus er nemmere for Imposter. The skeld er forholdsvist balanceret i forhold til hvor ofte man møder hinanden og hvordan Imposter kan stikke af.

Læg mærke til hvordan skakter er forbundet i banerne, så du er forberedt på hvor du kan stikke af til og fra. I nogen skakte kan du se mere ved at hoppe mellem skakter, som for eksempel mellem Security og Medbay i The Skeld. Ved at hoppe mellem de 2 kan du se om der står en på kameraerne før du hopper op af skakten.

Hold øje med kameraene

The Skeld og Polus banerne har begge kamera der kan tilgås fra Security (“Sikkerhedsrummet”). Der er dog en lille forskel, på The Skeld kan man se alle 4 områder på samme tid, hvor imod Polus skal man skifte mellem kamera og har derfor ikke samme gode overblik. Hvis du åbner kortene ovenfor så kan du se de markerede områder med kamera på de 2 baner. Det er de lime/grønne firkanter.

Som Crew kan du holde øje med om nogen ser kamera, så du kan bruge dem til at lokke Imposter frem og afsløre sig selv, hvis de dræber dig mens nogen kigger med. Omvendt skal man som imposter være opmærksom på om kameraene blinker rødt og er aktive.

Her er opgaverne der måske kan forvirre dig i starten.

Among Us - Task - Card Swipe

Card Swipe skal du først tage kortet ud af pungen, hvor den kommer op som vist på billedet. Her skal du køre billedet gennem maskinen, uden at det går for hurtigt eller langsomt. I starten kan det være lidt svært at finde den rigtige hastighed, men et lille trick er at høre den helt over til kortet står stille, før du giver slip.

Among Us - Task - Enter ID Code

På samme måde fungere Card ID, der skal du tage kortet ud af pungen. Herefter skal du indtaste koden/ID’et som står på kortet. Her er det ligemeget hvor hurtig eller langsom du er.

Among Us - Task - Boarding Pass

Boarding Pass er også ret simpel, når man lige forstår trinene. Først skal du trykke på den gule pil for at få kortet frem. Bagefter kommer der en anden gul pil i toppen, hvor du vender kortet om. Til sidst skal du køre kortet hen over den røde scanner, for at validere dit boarding pass.

Among Us - Task - Insert Key

I Polus er der en fælles opgave (Common Task) hvor man skal indsætte nøglen. Her skal man først trække den sorte nøgle over i det hul der lyser op. Derefter skal du tage nøglen og dreje den 90 grader med uret, for at gennemføre opgaven. Vær opmærksom, her står folk typisk i en stor gruppe, og kan være sårbar overfor et lille ninja-kill fra imposter.

Among Us - Task - Reboot Wifi

Der er 2 forskellige passive opgaver, hvor du i første omgang skal starte opgaven. For eksempel er der Reboot WIFI fra billedet ovenfor, eller den i Med Bay hvor man skal tjekke Samples. Her kan du blot starte opgaven og løbe væk indtil den er færdig 60 sekunder senere. Hvis du starter opgaven og der bliver kaldt til møde, så er opgaven færdig med det samme.

MrBetaSkull

Blev introduceret for YouTube i 6 klasses EDB timer, hvor efter jeg brugte meget tid på at være fascineret over videoer på internettet. Senere opdagede jeg JustinTV, som idag er Twitch. Synes udviklingen er spændende!
Indholdsfortegnelse

Læs videre her

Eller læs og skriv kommentare under

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *